• El projecte europeu CreatiFI destinarà prop de 5 milions d’euros a impulsar projectes innovadors des de Barcelona, Trento, Hèlsinki i Brussel·les. Les quatre ciutats estan agrupades formant una acceleradora de projectes d’innovació en l’àmbit cultural i creatiu.
    .
  • En total es finançaran 60 projectes dels quals 15 s’atorgaran a projectes presentats des de Barcelona. Cada un d’aquests projectes podrà rebre ajuts de fins a 150.000 euros.
    .
  • La Direcció de Creativitat i Innovació de l’ICUB i la Fundació i2CAT, socis del projecte, canalitzaran les propostes a Barcelona.

CreatiFI (www.creatifi.eu) és un projecte europeu del programa Future Internet PublicPrivatePartnership (FI-PPP) que dóna l’oportunitat a professionals de la indústria creativa i del sector TIC per a desenvolupar nous projectes que incorporin tecnologies Future Internet (FI-WARE, amb llicència open source). L’objectiu d’aquest programa és ajudar als creadors amb importants recursos econòmics perquè puguin innovar en els seus respectius camps professionals a partir d’aquestes tecnologies.

CreatiFI, acceleradora amb quatre hubseuropeus (Barcelona, Trento, Hèlsinki i Brussel·les), disposa de 4,8 milions d’euros de finançament per repartir entre els projectes més innovadors. En total es finançaran 60 projectes dels quals 15 s’atorgaran a projectes presentats des de Barcelona. Cada un d’aquests projectes podrà rebre ajuts de fins a 150.000 euros.

La primera fase del projecte, per presentar idees, es va obrir el passat 1 d’octubre, i es tancarà el proper 30 de novembre.

Als ajuts s’hi accedirà per etapes i en funció de la qualitat i la solvència de les iniciatives que s’hi presentin. La primera fase posa sobre la taula 50.000 euros i un conjunt de serveis de suport tecnològic i de negoci per a les 60 iniciatives europees més interessants, 15 de les quals decidirà un jurat internacional des del hubde Barcelona. Els 100.000 euros restants s’adjudicaran a la segona fase, oberta a noves propostes; començarà l’1 d’octubre de 2015 i es tancarà el 31 d’octubre de 2015 i té com a objectiu la sortida al mercat dels productes o serveis de cada projecte.

El projecte CreatiFI està coordinat per IMinds i compta amb la participació de la Direcció de Creativitat i Innovació de l’ICUB, la Fundació I2Cat, , Create-net, ForumVirium, EBN, TrentinoSvillupo i ENOLL.

La tercera onada del programa europeu FI-PPP destina 80 milions d’euros, dividits en 16 acceleradores dedicades a potenciar els projectes que utilitzin les tecnologies de FI-WARE en diferents sectors i/o àmbits d’interès, el projecte CreatiFI és l’acceleradora FI-WARE orientada a les industries culturals i creatives i emprenedors web.

Per a més informació, podeu enviar un correu a barcelona@creatifi.eu .

A %d bloguers els agrada això: