VIA NÚVOL. 1/11/2014

L’app Barnart, que connecta els artistes amb el públic, guanya Apps&Cultura. L’aplicació Festook, un sistema intel·ligent de recomanació de concerts, ha rebut el guardó al concepte més innovador. I l’app Coolturer s’incorpora a la fase d’acceleració. Els premis s’han lliurat aquesta nit en una gala al Mobile World Centre.

L’aplicació mòbil Barnart, una plataforma en línia i aplicació Android que connecta els usuaris amb els artistes, ha guanyat Apps&Cultura, la competició organitzada per la Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de la Cultura de Barcelona (ICUB) amb el suport d’AppCircus per impulsar la cultura des del mòbil. L’app Barnart ha rebut el primer premi, dotat amb 6.000 euros i també, els 500 euros del vot del públic, així com una nominació als Mobile Premier Awards, els premis de referència del sector de les aplicacions mòbils.

El jurat ha concedit per unanimitat el premi a Barnart perquè “connecta directament a creadors i públic, ara i aquí, treu màxim rendiment de les funcionalitats pròpies del mòbil” i té “un model de negoci escalable integrat a l’experiència del usuari”.

El premi al concepte més innovador, dotat amb 2.000 euros, ha estat per a l’aplicació Festook, un sistema de recomanació intel·ligent de concerts que busca revolucionar l’experiència d’anar als festivals. El jurat ha atorgat per unanimitat a Festook el premi perquè “dóna resposta a una necessitat informativa i amb un sistema innovador de recomanacions” i “encaixa amb la culturafestivalera de Barcelona i és genuïnament mòbil”.

Els guanyadors passaran a la segona fase del projecte, en què iniciaran el procés d’acceleració d’Apps&Cultura, amb la participació dels actors més importants de l’ecosistema d’innovació i emprenedoria de la ciutat, que els donaran suport en el desenvolupament del seu projecte empresarial més enllà del producte. També s’ha escollit perquè s’incorpori a la fase d’acceleració l’app Coolturer, que ajuda a descobrir tots els esdeveniments culturals de la ciutat, obtenir la seva informació i participar-hi.

De les apps que s’han disputat la final, quatre ofereixen experiències personalitzades per als usuaris, dues estan pensades per ajudar que la cultura arribi a tots els públics, dues estan vinculades a l’oferta turística de Barcelona i dues connecten els creadors amb els seus públics.

La Gala ha reunit al Mobile World Centre gairebé 200 persones, que han viscut en directe la final d’Apps&Cultura. La competició, que s’emmarca en l’Apps4BcnPRO, l’ecosistema de les apps impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, ha permès que desenvolupadors, dissenyadors i altres professionals, així com a qualsevol persona amb una bona idea d’aplicació mòbil hagin rebut el suport continuat online de mentors especialitzats que els han ajudat en el procés de transformar les seves idees en apps disponibles a les botigues de descàrrega.

Tota la informació sobre els finalistes està en aquesta pàgina.

%d bloggers like this: