Dissenyat per exercitar les habilitats cognitives, busca finançament mitjançant la plataforma Precipita

.

Via BARCELONALAB. 28/10/2014

La indústria del videojoc és, avui dia, la més potent en l’àmbit del lleure. Supera en facturació al cinema i ha deixat de ser un món reservat a uns quants per obrir-se a un ampli ventall de perfils. Juguen joves i adults, homes i dones, a la pantalla del televisor i a la del mòbil.

Però a més d’un divertiment que posa a prova l’astúcia i la rapidesa del jugador, al videojoc també se li atribueixen qualitats terapèutiques i d’exercitació mental. I aquest camí és el que vol seguir l’equip dirigit per la neurobiòloga Mara Dierssen, responsable del grup de recerca en Biologia cel·lular i de sistemes del Centre de Regulació Genòmica (CRG), per estimular les habilitats de les persones amb alguna discapacitat intel·lectual.

L’autonomia d’aquests individus millora si s’exerciten les seves capacitats. Però “hi ha pocs programes d’estimulació cognitiva dissenyats per a la població amb discapacitat intel·lectual, i els que hi ha han quedat antics i són poc accessibles”, assegura Dierssen i l’equip que l’acompanya per desenvolupar Brainful legends, un videojoc modern i amb bases científiques que pretén omplir aquest buit.

Per fer realitat aquesta iniciativa Dierssen s’ha fet acompanyar de Rafael de la Torre, coordinador del grup clínic de recerca en Farmacologia humana i Neurociències, Richard Herbert, enginyer tècnic en multimèdia i telecomunicacions i director de Bloom, i Òscar Garcia Pañella, director acadèmic del primer grau universitari en Videojoc i serious games de Barcelona de l’ENTI. Junts han obert una campanya de micromecenatge a Precipita per aconseguir el finançament necessari per fer realitat aquest videojoc.

Tot i que Brainful legends està pensat per a jugadors amb discapacitat intel·lectual, no és un joc exclusivament per a ells. Està obert a tothom, la participació pot ser individual o grupal i també aporta beneficis per prevenir malalties neurodegeneratives com l’Alzheimer i el Parkinson.   Dierssen, De la Torre, Herbert i Garcia Pañella s’han proposat aconseguir 25.000 euros, amb 15.000 com el pressupost mínim perquè el videojoc tiri endavant. Es pot col·laborar aportant 25, 50, 100, 250 o 500 euros, amb la recompensa corresponent en funció de la quantitat donada. – See more at:

A %d bloguers els agrada això: