Neix Gamebcn, un programa que permetrà la transformació de projectes de videojocs en empreses consolidades i amb gran potencial de creixement. Gamebcn és una iniciativa de la incubadora de negocis Incubio, el Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals, i Caixa Capital Risc, la gestora de capital risc de “la Caixa”, compta amb Barcelona Activa com a partner estratègic, i amb Osborne Clarke com a sponsor.

Un dels principals objectius d’aquest programa és donar continuïtat als projectes amb major potencial que sorgeixin dels programes universitaris especialitzats i acompanyar-los per a que puguin constituir-se en noves startups, així com posicionar Barcelona com un hub pel sector del gaming al sud d’Europa i fomentar l’atracció global de talent. Per això, Gamebcn dirigirà els diversos equips de desenvolupament seleccionats a través de diverses fites: constitució de l’empresa, fundraising, time to market, monetització i màrqueting.

Per optar al programa d’incubació, els equips candidats s’ha de registrar a http://www.gamebcn.co abans del 12 d’octubre. Es seleccionaran fins a 10 equips en base a la qualitat del projecte, la seva capacitat d’execució i el feedback dels seus tutors entre altres criteris. Durant 4 mesos, els equips seleccionats s’instal·laran al Barcelona Growth Centre i rebran formació i suport per part de reconeguts professionals de la indústria com Daniel Sánchez Crespo de Novarama, Xavier Carrillo, de Digital Legends, Gerard Fernández de Omnidrone i Ramon Nafria de A Crowd of Monsters, entre altres.

D’aquesta manera, tots els professionals que participin adquiriran una formació i preparació que els permetrà desenvolupar projectes consolidats. Al final del procés d’incubació, se celebrarà un Demo Day, un esdeveniment de presentació en el que els projectes participants mostraran els seus desenvolupaments davant d’inversors i empreses editores.

En una segona etapa, els tres millors equips optaran a una fase d’acceleració amb una durada de vuit mesos. En aquest període, el projectes treballaran per a convertir-se en empreses d’èxit i els seus projectes, en productes. Per tal d’aconseguir-ho, comptaran amb l’assessorament de mentors i accés als serveis d’Incubio.

%d bloggers like this: