Amb mappings, instal·lacions de llum i música o coreografies amb sensors de moviment

BarcelonaLab, 05-09-2014

Un any més, la tecnologia forma part del programa de la Mercè. La festa major de Barcelona desplegarà arts escèniques, música i cultura popular entre el 19 i el 24 de setembre per una desena d’espais de la ciutat. I en algunes de les propostes la innovació digital estarà al servei de la creativitat.

El gran escenari de la Mercè 2014 serà el parc de la Ciutadella. S’hi celebraran tota mena d’activitats i espectacles tant de dia com de nit, i seran aquests darrers els més experimentals. La façana del museu de Geologia serà, cada nit, la pantalla del mapping interactiu Amadeus, elaborat per Eyesberg Studio. Un espectacle de música, colors i imatges en què mitjançant sensors de moviment i tècniques de videomapatge el públic decidirà la música que sona.

Trinity els sensors estaran repartits pel cos d’Óscar Sol, ànima d’Electronics Performers, i els seus moviments traçaran una coreografia audiovisual plena de textures. Se’l podrà veure cada nit, també a la Ciutadella, com les instal·lacions de llum i so d’Eloi Maduell, Santi Vilanova i Àlex Posada. Ells són PlayMID, un estudi que explora les possibilitats de combinar l’enginyeria informàtica, l’enginyeria electrònica i el disseny.

La cascada del parc serà màgica durant les festes de la Mercè. EDL Creative Water serà l’equip responsable d’omplir-la de llums i colors, fent-la ballar al ritme de música i buscant la complicitat de l’entorn i els assistents.

El mapping que es projectarà sobre la façana de l’Ajuntament enguany és obra de l’estudi de comunicació audiovisual Nueveojos. Titolat Barcekholm, és una coproducció amb Estocolm, ciutat convidada a la Mercè 2014, dirigit per Mariona Omedes. Narra la història d’amor entre dos edificis, la Casa Gran de la plaça de Sant Jaume i el palau Arvfurstens, seu del ministeri d’Afers Exteriors suec. I les il·lustracions són obra de Pia Koskela, Stina Wirsén, Sara Lundberg, Elisabet Ericson, Elin Svensson, Klas Fahlén, Roser Capdevila, Ed Carosian, Luci Gutiérrez, Martin Tognola, Sonia Pulido i Pep Boatella.

La tecnologia també serà present en altres propostes, com La consagració de la primavera versionada per Roger Bernat, en què el públic rebrà auriculars sense fils per moure’s; en els insectes de Vida acuática que ompliran l’Umbracle, obra de l’enginyer industrial Raúl Martínez/Ferroluar; en les videoprojeccions de l’acròbata Tobias Wegner i en el muntatge de la companyia eVenti Verticali, que recordarà videojocs dels anys 80; en la proposta coreogràfica de Nats Nus, en què dansa i tecnologia ballaran plegades a Transforma-T, i en la màgia dels d1gits, prestidigitadors del segle XXI.

A %d bloguers els agrada això: