Les editores del blog de Cultura Digital et recomanem els nostres IMPRESCINDIBLES DEL SONAR+D

Diàlegs pel futur és un cicle de taules rodones i activitats paral·leles sobre com la tecnologia ha produït una transformació econòmica de les indústries creatives. Diàlegs pel futur vol ser no només una activitat de reflexió sinó principalment una activitat de transferència de coneixements, amb un fonament transversal i transmediàtic.

Entre les taules destaquem les dedicades als videojocs Gaming: a safe Bet for Investors, a la distribució de continguts digitals Business Opportunities arising from the Content Distribution, a les dones a la tecnologia amb Women Hackers i Women Talent i Transmedia Projects in the Audivisual Industry, dedicada a la narració transmedia.

Més informació aquí.
.
Daito Manabe, el multipremiat creador japonès, explicarà la seva trajectòria professional com a compositor, programador i dissenyador a l’estudi creatiu Rhizomatics. A més, podrem veure l’estrena a Europa del seu nou espectacle, “Dance with Drones”, que combina dansa contemporània, videomapping, robòtica i les interaccions entre tot.  D’aquest espectacle en vam parlar aquí.

Més informació aquí i aquí.
.

.
Clouds” és el documental interactiu que anticipa el futur del cinema. Aquest documental es va realitzar per ser vist només a través de les Oculus Rif, les ulleres de realitat virtual.

Més informació aquí.
.
.
.
.
...
Sputniko! és un dels noms de referència en el debat sobre la funció i la importància de la tecnologia avui dia. L’artista i dissenyadora japonesa va ser nomenada un dels 100 personatges més influents a Japó. És membre del grup Design Fictions al MIT Media Lab. Al Sonar+D explicarà el seu treball, que defineix com a “diseny crític” amb arrels pop i un fort enfocament feminista.

Més informació aquí.

.

Un dels majors canvis que hi ha hagut els darrers anys a l’ecologia de les indústries creatives ha estat l’arribada de Kickstarter, la major plataforma de crowdfunding. Stephanie Pereira, la directora del programa artístic de la companyia americana, donarà les claus per dur a terme una campanya amb èxit.

Més informació aquí.
.
.
.
.
.
.
.
Music and video games: musical genre in its own right. Alguns compositors espanyols de música per a videojocs, com Óscar Araujo, Cora Novoa o David García estaran presents en aquesta taula organitzada per Generació Digital (TV3/CATRadio).
.
Més informació aquí.
.
.
.
.
.
Carsten Nicolai és avui dia un dels exploradors més importants de les estètiques digitals a l’art. A Sonar+D es presenta unidisplay, la monumental  instal·lació  audiovisual  immersiva de 36m x 6m  que explora la lògica dels sistemes autoorganizats i els límits de la percepció.

Més informació aquí

.
.
.
A l’AppCafé podrem trobar algunes de les aplicacions interactives més novedoses de l’any:

“PolyFauna”, l’aplicació d’Universal Everything realitzada amb Radiohead

Més informació aquí.
.
.
.
.

“Monument Valley”, el joc inspirat en l’art de M.C.Escher. És un viatge surrealista a través de l’arquitectura fantàstica i la geometria impossible.

Més informació aquí.
.
.
.

“Device 6” de Simogo, una història de misteri que dona la volta a les convencions dels jocs i la literatura de gènere.

Més informació aquí.
.
.
.
.
.

Al MarketLAb podrem trobar els projectes més destacats de laboratoris creatius, universitats i empreses:

Oval Sound

Més informació aquí.
.
.
Physalia

Més informació aquí.
.
.
MIT Media Lab/ La Salle RD

Més informació aquí.
.
.
Music Technology Group

Més informació aquí.
.
.

I també:

Collective Music Experiment Live!

Més informació aquí.

A %d bloguers els agrada això: