Excel·lents perspectives per a la indústria del videojoc a l’Estat Espanyol

Estudi apunta a un creixement del 130% en la facturació d’aquest sector al llarg dels propers tres anys.

El mur tecnològic, 23 maig 2014

L’Associació Espanyola d’Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs i Software d’Entreteniment (DEV) ha presentat a Madrid el Llibre Blanc del desenvolupament espanyol de videojocs, una anàlisi del sector que ha estat patrocinat per U-tad, Centre Universitari de Tecnologia i Art Digital, i que ha comptat amb el suport de l’ICEX.

La indústria estatal del videojoc va facturar 313,7 milions d’euros el 2013, xifra que situa al sector entre les principals indústries estatals de continguts digitals. A més, s’estima que les vendes del sector creixeran fins als 723,6 milions de facturació en un període de tres anys, una taxa anual composta del 23,7%.

Més de la meitat d’aquesta indústria es reparteix a parts iguals entre Madrid (29,8% de les empreses) i Catalunya (27,1% del teixit empresarial, principalment a Barcelona). En tercera posició i a molta distància s’hi troba Andalusia, amb un 8,1% de les empreses.

El principal mercat de tot aquest teixit empresarial és l’exportació, amb més de la meitat de les vendes (56%) fora de les fronteres espanyoles. Dels mercats exteriors, el principal és l’europeu amb un 24,3% de les vendes, seguit del nord-americà (Estats Units i Canadà) amb un 19,3%, i el llatinoamericà amb un 8,1%.

Aquesta bona marxa s’ha reflectit en l’ocupació generada per aquest sector, sempre segons els resultats del present estudi: el 2013 va generar un 29% més de llocs de treball, i es preveu que fins al 2017 segueixi creixent a un ritme del 21% anual. D’aquests nous llocs de treball, el 65% té caràcter indefinit.

Els professionals tant catalans com espanyols del món del videojoc són cotitzats internacionalment, i si a això se li afegeix que l’Estat és un pol d’atracció per a una indústria que valora la creativitat, tenim un panorama en què tant és fàcil que floreixin les empreses i estudis locals, com que vinguin de fora per establir-se o buscar mà d’obra per treballar en projectes in situ.

Llegir l’article original

Llegir el llibre blanc del desenvolupament de videojocs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s