El Departament de Cultura ha preparat una app amb tota la informació del recorregut i elements complementaris. L’aplicació es configura en tres grans serveis: una completa guia, una col·lecció de vídeos i una novel·la en línia

El Departament de Cultura ha preparat una aplicació per a dispositius mòbils que permet portar a la butxaca tota la informació necessària per recórrer i visitar  les 55 poblacions que formen l’anomenada “Ruta 1714”.

En la pràctica, l’aplicació mòbil “Ruta 1714” són tres apps en una de sola: una completa guia cultural, turística i gastronòmica dels principals indrets de la Guerra de Successió a Catalunya; una eina de divulgació històrica amb informació rigorosa sobre els fets de la Guerra, una col·lecció de vídeos premium, les Veus 1714, i, finalment, una novel·la poc convencional, “Reis de sorra”, que vincula el segle XVIII amb l’actualitat i que s’anirà publicant per capítols setmanals de forma exclusiva a través de l’app.

L’app es divideix en quatre seccions principals:

“Escenaris” dóna pas a un mapa des del qual es pot accedir als 10 punts principals de la Ruta, així com a les Viles cremades i Espais 1714. A la part inferior de la pantalla es pot accedir a informació extra sobre cada  escenari i els elements d’interès que en són propers, cuina de l’època, i un mapa amb indicacions sobre com arribar.

“Història” ens mostra a una línia cronològica en la que apareixen els principals fets històrics.  Cada any disposa d’una fitxa amb informació gràfica i textual sobre els successos relacionats amb la Guerra de Successió.


“Veus 1714”, vídeos que es poden visualitzar després d’haver buscat els punts més destacats de la ruta amb l’ajuda d’un radar que indica la direcció a seguir i la distància a què es troba. En els vídeos diversos protagonistes de la Guerra de Successió ens expliquen de forma íntima i directa les seves impressions sobre els successos en els que s’han vist implicats, en el lloc precís on van succeir.

L’últim apartat està format per una novel·la per entregues que posa en contacte la història amb al món contemporani, i que està protagonitzada per personatges que interaccionen amb els usuaris a través de les xarxes socials. Reis de Sorra convida a descobrir secrets del segle XVIII que podrien haver canviat el futur d’Europa. La història convida a acompanyar a la protagonista, Bruna Arderiu, en el seu periple per recuperar un llegat perdut i unes cartes comprometedores que la portaran a descobrir secrets del segle XVIII que podrien haver canviat el futur d’Europa.  Els capítols es van desbloquejant setmanalment, de manera que es manté la intriga fins al final, i permeten accedir tant a enllaços d’interès com als perfils de xarxes socials dels seus protagonistes, per tal de descobrir tot allò que amaguen.

L’aplicació pot ser instal·lada tant a telèfons mòbils com a tauletes, amb sistema operatiu iOS o Android.

L’aplicació es pot descarregar a:  www.ruta1714.cat/appmobil

La novel·la Reis de Sorra a: www.ruta1714.cat/reisdesorra

A %d bloguers els agrada això: