Dins del marc de les jornades Digital 4C, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea de Mitjans Digitals de la CCMA varen organitzar el 2 i 3 de maig el Hackathon CCMA. En total hi van participar 70 persones en 15 equips, que van estar treballant intensament les 24 hores del Hackathon CCMA. L’esdeveniment va comptar amb el suport del Festival Sónar+D i el Clúster Audiovisual de Catalunya, i amb la col·laboració de Samsung, Abertis Telecom, Civolution, Tuitele i MediaData TV.

Premi al millor projecte del Hackathon CCMA (concedit pels organitzadors del Hackathon CCMA: el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals)

Equip guanyador: MultiVee: Josep Miquel Jové, Pere Monguió, Adrià Velardos, Daniel Palou, Àlex Tarragó.

El seu projecte és un sistema de recomanació de continguts basant-se en detectar la proximitat de l’usuari a una pantalla de TV. Quan l’usuari s’apropa a una TV li envia al mòbil notificacions de continguts que pot veure en aquell mateix moment en aquella pantalla.

El premi consisteix en:

  • 1.500 €
  • Una acreditació per al Festival Sónar 2014 per a cada component de l’equip
  • Una acreditació per a cada component de l’equip a les jornades per a emprenedors 4YFN (4 Years From Now) que tindrà lloc durant el Mobile World Congress 2015

Premi especial al millor projecte basat en l’entorn HbbTV (concedit per l’empresa ABERTIS TELECOM)

Equip guanyador: Screenwalkers: Alexandre Hurtado, Sílvia Gil, Marc Pérez, Eduard Martín-Borregón, Arnau Udina.

El seu projecte planteja una versió enriquida de les retransmissions esportives amb contingut adicional sincronitzat a través del mòbil i la televisió. El mòbil enregistra constantment imatges de l’usuari i, quan hi ha alguna jugada important, les imatges de les reaccions de l’usuari es comparteixen a les pantalles de TV dels seus amics.

El premi consisteix en:

  • Un set-top-box HbbTV d’alta definició de la marca Televes per a cada membre de l’equip
  • Addicionalment, l’equip guanyador d’aquest premi tindrà l’oportunitat de testejar el seu projecte amb usuaris reals en el marc del projecte europeu de recerca TV-Ring

Premi especial al millor projecte basat en l’entorn Samsung Smart TV (concedit per l’empresa SAMSUNG)

Equip guanyador: Wheelteam: Salvador Rueda, Joan Rueda.

El projecte consisteix en un àlbum de cromos virtual que es fa a través de la pantalla de TV i el mòbil.

El premi consisteix en:

  • Un televisor Samsung Smart TV de 40 polzades

Els 3 equips guanyadors presentaran els seus projectes al Festival Sónar 2014 dins l’espai Sonar+D. Aquesta presentació es farà el dijous dia 12 de juny a les 16.00h.

%d bloggers like this: