Roca Salvatella estudia les 8 competències digitals imprescindibles

8 competències digitals per a l’èxit professional

Abril 2014

El model de competències que exposarem és un model basat en l’experiència. Reuneix les 8 competències bàsiques que a RocaSalvatella considerem que un professional ha d’adquirir i desenvolupar per afrontar el procés de transformació digital actual. Individualment ens fan millors professionals. Aplicades sobre el conjunt d’una organització produeixen un gran impacte. Ens permeten afrontar amb èxit el repte digital de manera col·lectiva.

En última instància, totes han d’estar orientades a resultats. Mirar cadascuna de les 8 competències amb el prisma de l’orientació als resultats les transforma en eines de negoci poderoses i en competències imprescindibles per a qualsevol professional del segle XXI.

1.- Coneixement digital: Capacitat per gestionar professionalment i personalment l’economia digital.

2.- Gestió de la informació: Capacitat per buscar, obtenir, avaluar, organitzar i compartir informació en contextos digitals.

3.- Comunicació digital: Capacitat per comunicar-se, relacionar-se i col·laborar de forma eficient amb eines i entorns digitals.

4.- Treball en xarxa: Capacitat per treballar, col·laborar i cooperar en entorns digitals.

5.- Aprenentatge continu: Capacitat per gestionar l’aprenentatge de manera autònoma, conèixer i fer servir recursos digitals, mantenir i participar en comunitats d’aprenentatge.

6.- Visió estratègica: Capacitat per comprendre el fenomen digital i incorporar-lo a l’orientació estratègica dels projectes de l’organització.

7.- Lideratge en xarxa: Capacitat per dirigir i coordinar equips de treball distribuïts en xarxa i en entorns digitals.

8.- Orientació al client: Capacitat per entendre, comprendre, saber interactuar i satisfer les necessitats dels nous clients en contextos digitals.

La transformació digital no és un tema tecnològic, sinó una qüestió de visió, estratègia, cultura organitzativa i redisseny de processos.És ser capaços de superar amb èxit el repte de la gestió del talent en temps de xarxes. Aquí rau la importància dels professionals i del seu desenvolupament professional, i el paper protagonista que han d’exercir els equips directius en l’impuls inicial, en el suport posterior i en el manteniment d’aquesta transformació. La transformació digital és una responsabilitat compartida, però sobretot és responsabilitat dels equips directius adquirir un compromís ferm a l’hora d’impulsar el desenvolupament intern de la cultura digital i d’aquestes competències digitals. El desafiament digital exigeix a les organitzacions que desenvolupin una nova cultura empresarial recolzada sobre un conjunt de noves competències caracteritzades pel paper protagonista de l’entorn digital i que es duen a terme a través de la col·laboració i la construcció de xarxes.

Llegir el post sencer

Descarregar document

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s