Les activitats digitals que no us podeu perdre aquesta setmana

16 – 22 D’ABRIL 

Reset 18
CaixaForum. Barcelona
16 – 17 d’abril
 

 

7a Jornada de Museus, gestió documental i arxiu. El poder de les dades en la transformació digital de la cultura.
Museu Marítim. Barcelona
18 d’abril
“La gestió de les dades, el big data o les dades obertes estan revolucionant la manera en com accedim a serveis i continguts que s’ofereixen des del món de la cultura. Les col·leccions es presenten més que mai associades a les seves dades d’identificació, de context de creació o hipervinculades, per exemple. Informació que abans estava disponible en format document avui dia s’hostatja en bases de dades que permeten la seva explotació automatitzada i la vinculació amb documents”.

Obertes les inscripcions a la 7a Jornada de Museus, Gestió Documental i Arxiu

 

I Jornades de la Xarxa d’Humanitats Digitals de la UAB
Bellaterra, Cerdanyola del Vallès
18 – 19 d’abril
“En els darrers anys, les disciplines humanístiques i socials no han estat alienes a la revolució digital. Les tecnologies digitals estan canviant les maneres d’estudiar i d’investigar les humanitats. També estan transformant els temes i objectes d’estudi -com les llengües o les expressions artístiques-; la manera com es comunica, rep i viu l’art i la cultura avui dia; les formes d’aprenentatge o les competències necessàries per dedicar-s’hi professionalment (…).

 

IV Jornada de Màrqueting Cultural “PÚBLICS NON-STOP. El públic 360 graus”.
SDE. Auditori Blanquerna. Barcelona
19 d’abril
“L’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), a través del Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i de l’Àrea de Públics, organitza la IV Jornada de Màrqueting Cultural “PÚBLICS NON-STOP. El públic 360 graus”,que té com a finalitat presentar experiències destacades de diferents sectors de la cultura en què el públic forma part del projecte des de la gènesi fins al final. Es trenquen els processos de treball lineals fets fins ara per donar pas a una metodologia de 360 graus, en què el públic és actiu, és a dir, col·labora i participa en les fases de creació i producció per, finalment, veure’s reconegut en el resultat..

 

Mixtur. Festival de músiques de recerca i creació interdisciplinària
Barcelona
19 – 29 d’abril
Mixtur neix a Barcelona amb la voluntat d’impulsar la creació, la pedagogia i la difusió de la música i l’art sonor del nostre temps, sempre en relació amb la recerca tant sobre el so en si mateix como sobre la seva interacció amb les altres disciplines artístiques.

cartel horizontal web

 

Jornada de Robòtica Educativa, RoboTAC
Cosmocaixa. Barcelona
Fins el 21 d’abril
“STEAMConf 2018, en la seva quarta edició, vol destacar la vital importància d’implementar programes i recursos que permetin contribuir a minimitzar l’escletxa digital i els desequilibris de gènere i promoure la igualtat d’oportunitats. Per aquest motiu, STEAMConf 2018 programa tres trobades sobre aprenentatge, tecnologia i gènere en torn a Ada Augusta Byron Lovelace, matemàtica i física que va desenvolupar el que avui es considera el primer algoritme per a ús d’una màquina..

 

Ada. Ada. Ada. Performance immersiva sobre tecnologia i gènere a l’entorn d’Ada Lovelace.
CCCB. Barcelona
21 d’abril
Ada.Ada.Ada és una oportunitat per endinsar-se en un espectacle de 60 minuts que condensa l’extraordinària vida i llegat d’Ada Augusta Byron King (Londres, 1815-1852), més coneguda com a Ada Lovelace. Matemàtica i física de gran talent, a mitjan segle XIX va escriure instruccions per al primer programa informàtic conegut, fet que la va portar a ser considerada la primera programadora de la història..

Resultat d'imatges de Ada.Ada.Ada

 

Taller d’Interfícies Interactives
Hangar. Barcelona
21 – 22 d’abril
“El taller d’Interfícies Interactives proporciona el coneixement per crear prototips interactius utilitzant el programari Vvvv i diversos dispositius tals com: Kinect (reconeixement del cos humà), EEG (Control amb el pensament), i Smartphone (toc en la pantalla).

 

(la data és el termini màxim)

ABRIL

16 ABRIL

Startups de menys de 5 anys de vida per participar al Fòrum d’Inversió d’ ACCIÓ 2018

20 ABRIL

Inscripció al Primavera Pro StartUps, per projectes emprenedors relacionats amb la indústria de la música

23 ABRIL

Propostes per participar al Taller de desenvolupament de projectes de sèrie de ficció dirigits a Internet i les noves plataformes digitals
MAIG

 

7 MAIG

Convocatòria a makers per participar a la Maker Faire Barcelona 2018

10 MAIG

Participació a Gamescom amb ICEX

15 MAIG

Participació al Free-to-play Games Campus Summer a Vitoria-Gasteiz per equips que estiguin desenvolupant videojocs free-to-play

30 MAIG

Videojocs per als premis i l’exposició dins el Busan Indie Connect Festival

31 MAIG

Concurs “Innovations Numériques pour la Culture” de la News Tank Culture en les matèries de Gestió, Comunicació i màrqueting, Interacció, Impacte social, Educació artística i cultural i Premi del públic

Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? Voleu que us ajudem a donar-ne difusió? Feu-nos un mail a digital.icec@gencat.cat!