Les activitats digitals que no us podeu perdre aquesta setmana

18 – 24 de JUNY

Motors de transformació: la tecnologia 5G com a acceleradora del canvi
UPF. Barcelona
19 JUNY
“Barcelona aspira a transformar-se en un Hub Digital de 5G a nivell europeu, un laboratori obert des del qual impulsar projectes pilots que permetin explorar les oportunitats de la tecnologia 5G i analitzar el seu impacte en diferents sectors. Es considera que el 5G facilitarà l’explosió digital de tots els sectors i la consolidació de la Internet de les Coses, permetent un pas de gegant en la transformació digital global. En aquesta sessió explorarem qüestions clau com quins són els principals canvis que experimentarem en un futur proper i quina capacitació cal impulsar entre els professionals per maximitzar les oportunitats de la tecnologia 5G”.

FestiBity
TNC. Barcelona
19 JUNY
“Dediquem la 16a edició de la Festibity a la mobilitat smart a nivell urbà”.

 

Esmorzar-networking “Oportunitats del Blockchain per al món TIC”. CTecno
Barcelona
20 JUNY
“En aquesta sessió s’esposaran les oportunitats que ofereix la tecnologia blockchain al sector TIC, especialment a emprenedors i petites empreses que basen el seu model de negoci en la innovació (les conegudes com a startups). S’exposaran les dues visions del blockchain, la tecnològica i la econòmica, explicant quins son els trets més rellevants i quin pot ser l’impacte dels mateixos al sector TIC. S’exemplificaran les oportunitats de la tecnologia com a eina de construcció de projectes des d’un projecte liderat per l’Institut Català de l’Energia (Generalitat de Catalunya), en el que s’utilitza blockchain per a dotar d’autosuficiència energètica als ciutadans”.

Tendències Digitals (2). SDE
Arts Santa Mònica. Barcelona
21 JUNY
“L’ICEC, de la mà de l’SDE i l’Àrea de Cultura Digital, i en col·laboració amb Grup Lavinia, organitza la segona sessió del Tendències Digitals, amb l’objectiu d’explicar les principals tendències del món de la cultura, la comunicació i la tecnologia. Explicarem les tecnologies emergents, observarem el comportament dels usuaris i projectarem com serà la indústria de la creació i el consum cultural a mig termini, perquè els assistents puguin alinear-hi els seus projectes. Il·lustrarem també sessió amb casos d’estudi que poden inspirar els creadors de contingut i els diversos agents del sector i potser crear sinèrgies inesperades. Tendències Digitals tindrà periodicitat al llarg de l’any per tal d’actualitzar continguts. Després d’una primera sessió al mes març, tancarem la temporada a la tardor”.

Motors de transformació: intel·ligència artificial i les set arts lliberals
Barcelona
21 JUNY
“La intel·ligència artificial ens envolta cada dia amb més força però sabem què és realment, quines tipologies existeixen i com ens impactarà social, personal i professionalment? En aquesta sessió analitzarem l’estat actual de la robotització i reflexionarem sobre les possibilitats i els límits de la intel·ligència artificial. Alhora, parlarem de què significa ser humà en un món dominat per la robotització i com, en aquesta era, les arts lliberals com la retòrica o la dialèctica es converteixen en destreses intel·lectuals imprescindibles.”

Taller de drons per a joves
L’Hospitalet de Llobregat
22 JUNY
“Taller drons amb Indrone Park Barcelona, per a joves a partir de 10 anys”

 

(la data és el termini màxim)

JUNY

18 JUNY

Ajudes per a la modernització i innovació de les indústries culturals i creatives mitjançant projectes digitals i tecnològics. Ministeri de Cultura
JULIOL

15  JULIOL

Concurs de guió teatral curt per a 4 robots. Teatrónika

17  JULIOL

Focus – Next: Art + Tech Residency Open Call – convocatòria de residència per artistes que facin servir la innovació tecnològica en les seves creacions

Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? 
Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? 

Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat