Les activitats digitals que no us podeu perdre aquesta setmana

2 – 8 de JULIOL

Auto-màtic. Exposició d’art generatiu
Arts Santa Mònica. Barcelona
Fins el 2 de setembre
“Una exposició que tracta els límits i potencials del dibuix generatiu a través de les dades i mitjançant algoritmes matemàtics i operacions mecàniques; i que planteja preguntes sobre l’automatització, la reproductibilitat i el paper de tot allò arbitrari o accidental com a font d’experimentació creativa. La recerca s’ha dut a terme en el marc de “Machinic Protocols”, una línia d’investigació dirigida per Edouard Cabay dins el Màster d’Arquitectura Avançada de l’IAAC”.

FADE, 10a Mostra d’art digital
La Cellera de Ter.
Fins el 8 de juliol
“En unes circumstàncies socials com les actuals i amb un país torpedejat a la seva línia de flotació en molts aspectes, el fet de destinar diners públics a organitzar una mostra d’art digital pot semblar ridícul i fins i tot arribar a molestar. Tot i això, després de nou edicions i la participació de centenars d’artistes, investigadores i formadores, des del FADE continuem reivindicant la importància que suposa el fet de posar en contacte a aquestes professionals amb el públic en general. El món es globalitza i canvia molt depressa: apareixen noves corrents estètiques i la tecnologia avança a pasos de gegant, però al mateix temps també sorgeixen noves èlits i noves eines de control social que hem de conèixer i, si es dona el cas, poder combatre. El FADE és una festa, però també, gràcies a les persones que accepten la invitació a participar-hi, un acte de resistència i una eina de canvi destinada a plantar cara a unes polítiques educatives, socials i culturals pensades amb els peus. Així que passeu-vos-ho molt bé i endavant les atxes!”

Congrés de robòtica educativa
UVic. Vic
2 – 4 de juliol
“El Congrés de robòtica educativa vol ser l’espai on els docents puguin conèixer quins aprenentatges reals fan els alumnes utilitzant la robòtica com a eina de treball, i al mateix temps un espai d’intercanvi de bones pràctiques educatives. Enguany porta el subtítol “Una porta a la innovació docent per a les STEAM” i convoca als docents, investigadors i professionals interessats a parlar del paper que pot tenir la Robòtica Educativa com a possible catalitzador de propostes pedagògiques innovadores a l’Aula.”.

Forum Edita
Barcelona School of Management UPF
4 – 6 de juliol
“Per tercer any es convoca aquesta trobada de debat sobre els grans reptes, oportunitats i problemes del món del llibre i l’edició actual. Té lloc a Barcelona, capital editorial internacional en llengua castellana i també catalana, per la seva integració a la Xarxa de Ciutats de la Literatura UNESCO. El Forum Edita, organitzat pel Gremi d’Editors de Catalunya i la UPF Barcelona School of Management, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, CEDRO, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Cultura y Deporte i la Federación de Gremios de Editores de España”

Ciberíada #0: Gina Tost juga a Journey.
Parc de l’Espanya Industrial. Barcelona
5 de juliol
“A la pantalla del #CinemaalaFresca passarà el JOURNEY (videojoc) conduït per la Gina Tost, en directe, mentre tots anem comentant la jugada.”

Machinic Protocols (en el marc de l’exposició auto-màtic)
Arts Santa Mònica. Barcelona
6 de juliol
“El treball de Machinic Protocols aborda els límits i potencials del dibuix generatiu que surten de les dades a través de les matemàtiques i les operacions mecàniques; es plantegen preguntes sobre automatització, reproductibilitat i el rol d’allò que és arbitrari o els accidents com a fonts d’experimentació creativa.”
Cuculand Souvenir
Festival Grec. Barcelona
6 de juliol
“Roberto Olivan posa sobre l’escenari el resultat d’un procés d’investigació creativa a través de la unió de les arts escèniques i la tecnologia, i ho fa acompanyat de ballarins i artistes de circ, de la música electroacústica de l’escultor de sons Laurent Delforge, i de la il·luminació escenogràfica de Romain Tardy, un dels artistes visuals més importants de l’escena digital actual.”

 

(la data és el termini màxim)

JULIOL

4  JULIOL

Subvencions a projectes d’internacionalització d’empreses de videojocs. ICEC

12  JULIOL

Inscripcions Missió estratègica del sector dels videojocs a Corea del Sud. ACCIÓ

15  JULIOL

Concurs de guió teatral curt per a 4 robots. Teatrónika

17  JULIOL

Focus – Next: Art + Tech Residency Open Call – convocatòria de residència per artistes que facin servir la innovació tecnològica en les seves creacions

Organitzeu alguna activitat relacionada amb la cultura digital? 
Voleu que us ajudem a fer-ne difusió? 

Ompliu aquest formulari o envieu-nos un correu a digital.icec@gencat.cat