Un vídeo de la Casa Batlló guanya un premi internacional de pel·lícules turístiques

L’edifici d’Antoni Gaudí cobra vida gràcies als efectes de realitat augmentada i 3D

‘Love Casa Batlló’ –millor Film Cultural 2014 del festival de Riga–, una visita virtual amb realitat augmentada i imatges en 3D animades.

CRISTINA SAVALL, EL PERIÓDICO,  DIMARTS, 29 D’ABRIL DEL 2014

El vídeo ‘Love Casa Batlló’ ha obtingut el Gran Premi delFestival Internacional de Films Turístics de Riga i el guardó a la millor pel·lícula de turisme cultural. El curtmetratge de 2,34 minuts és obra de la productora Nueveojos, que ja va realitzar el ‘mapping’ del drac que es va projectar fa dos anys a la façana de l’edifici per celebrar els 10 anys de visites culturals amb les portes obertes al públic.

El film guanyador es difon a través d’internet i està protagonitzat per l’actriu Maria Huerga, filla del cineasta Manuel Huerga i de l’artista multimèdia Mariona Omedes, fundadora de Nueveojos i coautora del vídeo amb Carles Mora. Amb música de Luis Miguel Cobo, ‘Love Casa Batlló’ és un conte oníric en què se submergeix una noia quan l’edifici reformat per Antoni Gaudí per encàrrec deJosep Batlló el 1904 cobra vida amb preciosos efectes de realitat augmentada i 3D.

La direcció de Casa Batlló, situada al passeig de Gràcia, entre Consell de Cent i Aragó, assegura a través d’un comunicat que el guardó és “un reconeixement a l’esforç i dedicació de tots els que han format part d’aquest projecte; un premi a la creativitat i originalitat i, per descomptat, un homenatge a la genialitat de Gaudí”.

El Festival Internacional de Films Turístics de Riga forma part de la xarxa de festivals d’audiovisuals turístics CIFFT. El certamen se celebra des del 2008 organitzat per l’ajuntament de la capital deLetònia, premia i estimula el turisme global per mitjà dels audiovisuals a través de diferents categories, entre elles el turisme cultural, el d’aventura, l’ecoturisme i el turisme comercial.

Llegir la notícia original.

2 thoughts on “Un vídeo de la Casa Batlló guanya un premi internacional de pel·lícules turístiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s