Diccionari del #MWC14

Repàs dels conceptes, no tots tecnològics, que marcaran el congrés del món mòbil

Diari ARA, ALBERT CUESTA | 23/02/2014

1. AOSP, la variant oberta d’Android

El sistema operatiu mòbil de Google serà omnipresent al MWC. Però les aplicacions més interessants poden ser les basades en la variant oberta AOSP, no vinculada als serveis de Google i que utilitzen des dels mòbils xinesos fins al Blackphone, l’smartphone segur de Phil Zimmermann, i el suposat Normandy, primer Android de Nokia.2.

2. 4G, camí de la majoria d’edat

La quarta generació de telefonia mòbil, la primera completament orientada a internet, ja té 260 xarxes en funcionament en 97 països, el doble que el 2012. Hi ha 200 milions d’abonats, i s’espera quintuplicar-ho en quatre anys. Al mercat hi ha 1.200 dispositius compatibles amb 4G i al MWC veurem variants noves com LTE Advanced, per navegar a 300 megabits per segon, i LTE Broadcast, per consumir televisió al mòbil.

3. 5G, el pas següent, que arribarà el 2020

A Barcelona ja es començarà a parlar de la cinquena generació, que haurà d’oferir prou velocitat per al vídeo d’ultraalta definició (4K) i integrar els diversos tipus de xarxes sense fil i fixes. Esperem el 5G entre el 2020 i el 2022.

4. NFC, comunicació per proximitat

Una de les promeses eternes del sector. Els congressistes faran servir telèfons amb aquest sistema per accedir al recinte i intercanviar-se targetes de visita virtuals. Cada vegada hi ha més mòbils compatibles i ja és rendible crear aplis i serveis que facin servir l’NFC, encara que Apple segueixi sense apuntar-s’hi.

5. ‘Wearables’, electrònica per portar-la posada

Probablement la bombolla més grossa del MWC. Totes les grans marques trauran algun rellotge o braçalet complementari del telèfon que registri i analitzi la nostra activitat física i el nostre estat de salut.

Llegeix la resta de l’article

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s