Genís Roca: “Una societat necessita 50 anys per adaptar-se a l'era digital"

Article original a Via Empresa

Laura Grau SANT CUGAT 09|01|2014

El soci director de la consultoria RocaSalvatella creu que “la reconversió digital genera persones no aptes per als nous perfils i, això s’ha d’acceptar”

L’especialista en estratègia digital, Genís Roca (@genisroca), ajuda a les empreses a superar els reptes de la transformaciódigital i explorar noves oportunitats. Segons el soci director de RocaSalvatella, “mai a la història de la humanitat una mateixatecnologia havia tocat el sistema productiu i de transmissió de coneixements”. En aquest sentit, Roca afirma que “la societat necessita 50 o 60 anys per adaptar-se a l’era digital” i, que la reconversió digital passa per “replantejar el negoci i arriscar-se”.

L’expert en Internet es defineix com “l’arqueòleg que es va especialitzar en informàtica”. De fet, els quatre socis de laconsultoria que dirigeix, venen de formacions ben diferenciades: “Som un economista, un arqueòleg, un enginyer i un advocat”, comenta Roca, qui recorda que a ell no li ha interessat mai la tecnologia, sinó l’activitat humana.

“Tendència a resistir el canvi”
Per poder conviure amb el nou entorn digital, Roca aconsella que “s’ha de pensar les coses d’una altra manera. T’has d’atrevir. Hi ha una sèrie de professionals que han fet una història d’èxit en un món analògic i ara tenen una certa resistència a reconsiderar-ho tot des de zero perquè ja els ha anat bé. I per fer-ho, o bé ho fas des de la inconsciència o des de l’aproximació que fan des d’un altre sector, el nostre, per exemple”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s