Un 54% d'usuaris diaris a internet

El nombre de joves de 16 a 24 anys que s’hi connecta cada dia puja fins a un 86%

Hi ha 25 milions de persones a la xarxa

17/01/14 02:00 – BARCELONA
Article original al Punt Avui

Un 54% d’usuaris es connecten diàriament a internet, percentatge que augmenta fins a un 86% entre els joves de 16 a 24 anys, segons s’indica en l’informe La societat de la informació a Espanya del 2013, fet per Telefónica.

La vida digital és imparable malgrat la crisi econòmica, segons l’estudi. Així, s’hi indica que un 72% dels ciutadans, dos punts més que el 2012, havien accedit a internet en els últims tres mesos. En termes absoluts, uns 25 milions de ciutadans de l’Estat espanyol d’entre 16 i 74 anys es connecten a internet, 700.000 usuaris més que l’any anterior.

Les xarxes socials, com ara Twitter i Facebook, formen part de la vida dels internautes. Un 64% participen en les xarxes, percentatge que puja fins a un 94% en la franja dels joves. La participació de les dones (65,6%) és una mica més alta que la dels homes (62,8%).

A més, la connexió a la xarxa cada cop es fa més fora de l’habitatge o del lloc de treball. Ho indiquen un 70% dels usuaris d’internet. El dispositiu més usat per accedir-hi en mobilitat és el telèfon (amb un 63%), el segueixen els ordinadors portàtils (inclosos netbooks i tauletes), amb un 32%, i la resta (PDA, videoconsoles), amb un 6,3%. A banda d’això, el nombre de smartphones continua creixent i al món gairebé hi ha el mateix nombre de mòbils (uns 6.800 milions) que de persones (7.100 milions). I la venda de tauletes arreu del món ja va superar la dels ordinadors portàtils l’any passat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s